Bedrijvenpark H2O Home

Postbus 8, 8090 AA Wezep

info@bedrijvenparkh2o.nl

 

 

Routebeschrijving pijltje

knop_download

 

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 25 aug 2011


Nieuwe vestigers op Bedrijvenpark H2O


Vandaag hebben Ma-koi Swimming Jewels uit Hattem en Van Guilik BBQ en Catering uit Heerde hun handtekening gezet onder een koop- overeenkomst voor in totaal 2.600 m2 grond op het Bedrijvenpark H2O.


Ma-koi Swimming Jewels is specialist op het gebied van vijverbouw en handel in koi, exotische vissen en vijverbenodigdheden. Door het succes van de onderneming bleek de huidige huisvesting op bedrijventerrein de Netelhorst in Hattem nu te klein geworden. Ma-koi ziet de nieuwe locatie op Bedrijvenpark H2O als de perfecte plek om de volgende stap met het bedrijf te zetten. Van Guilik BBQ en Catering, marktleider in BBQ in het gebied Zwolle – Apeldoorn en ook bekend van de grote slagerij in Zwolle (in de Boni) opereert momenteel gedeeltelijk vanuit Heerde. Vestiging en uitbreiding op een locatie midden in het werkgebied van Van Guilik is een belangrijke reden voor de keuze voor Bedrijvenpark H2O als nieuw hart van het bedrijf. Ma-koi en Van Guilik vonden elkaar in de afgelopen periode in het ontwerpproces, resulterend in de ontwikkeling van één gezamenlijk pand, verdeeld in drie grote units. De derde, tussengelegen, unit zal vooralsnog beschikbaar gesteld gaan worden aan een ander bedrijf. Ma-koi en Van Guilik nemen dit deel over enkele jaren mogelijk ook zelf in gebruik; een uitermate toekomstbestendig plan derhalve.

 

makoi-vanguilik

 

Rik Duijn, directeur van het bedrijvenpark, is bijzonder tevreden met de vestiging van de twee lokale bedrijven: “Ma-koi en Van Guilik hebben hun kansen op Bedrijvenpark H2O prima ingeschat.” Gelet op lopende gesprekken met andere bedrijven, is de verwachting dat er op korte termijn meer bedrijven zich gaan vestigen. “Ondanks het slechte economisch tij zien wij een kentering bij het lokale bedrijfsleven; de aanvankelijk afwachtende houding begint nu te veranderen, waarbij de mogelijkheden van het bedrijvenpark veel duidelijker worden onderkend. In heel Nederland zijn nagenoeg alle bedrijvenparken volledig stil komen
te liggen vanwege de onzekere marktomstandigheden. Bij ons begint juist nu de loop er goed in te komen. De oorspronkelijke ‘verplaatsingsfilosofie’ van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek blijkt dus te werken. Dat komt ons, met dank aan de lokale ondernemers mentaliteit, zeer goed uit”.
Volgens Duijn liggen er bovendien goede mogelijkheden in een samenbundeling van krachten met de gemeenten Zwolle en Kampen: “Ons commercieel speelveld ligt, naast de regio Noord-Veluwe, ook binnen het IJsseldelta gebied, bijvoorbeeld op logistiek vlak. Het Bedrijvenpark H2O is een logistieke toplocatie met haar ligging op de kruising van de A50 en A28. Samen met de gemeenten Zwolle en Kampen zouden we ons zeer sterk en internationaal kunnen profileren”.
Het Bedrijvenpark H2O is een recent ontwikkeld bedrijventerrein van ca. 70 ha groot. Het wordt duurzaam ontwikkeld en bestuurd door de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren in deze vennootschap.

 

Nadere informatie is te vinden op de website www.bedrijvenparkh2o.nl, of via tel. nr. 0651495567 (Rik Duijn, Bedrijvenpark H2O) of 0653702155 (Richard van der Velden, Bedrijvenpark H2O).


Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV    Wezep, 24 augustus 2011